Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczniaki w panierce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 60 dag
boczniaki 60 dag
jajko 2
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
bazylia 2 łyżki
mąka 2 łyżki
olej 2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Boczniaki w panierce

Pomidory umyć, pokroić w kostkę. Posypać solą i pieprzem. Wymieszać z posiekaną bazylią, Skropić olejem i odstawić na 10 minut. Boczniaki oprószyć mąką. Panierować w roztrzepanych jajkach oraz w bułce tartej. Smażyć na oleju na złoto z obu storn. Gotowe boczniaki przełożyć sałatką z pomidorów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak