Sposób przygotowania

Pieczarki oczyścić i pokroić w talarki, zagotować z octem i odcedzić. Cebulę pokroić w piórka, a papryke w paski. Cebulę i papryke wymieszać, zasypać 1 łyżka soli, wymieszać i odstawić na pół godziny. Odcisnąć.
Przygotowac zalewę: 6 szklanek wody
1,5 szklanki octu
1 szklanka cukru
pieprz, ziele angielskie, pieprz mielony i sól do smaku
zagotować, wrzucić cebulę z papryką i gotować 5 minut. Dodać piecarki i gotowac kolejne 5 minut.
Nakładać do słoiczków i pastereyzować 20 minut.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rzenia15

    mam paprykę to muszę zrobic taką sałatkę
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetny pomysł
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetny pomysł
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetny pomysł
  • 2
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    lubię sałatki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    uwielbiam taką sałatkę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !