Sposób przygotowania

Cytryny dokładnie wyszorować i z jednej zetrzeć skórkę.Sok wycisnąć z dwóch cytryn.Do gotującego się wywaru dodać opłukany ryż,startą skórkę cytrynową i płaska łyżeczkę soli.Gotujemy do miękkości ryżu.Dodać sok z cytryn i doprowadzić do wrzenia. Śmietanę wymieszać z żółtkami i zahartować gorącą zupą.Wywar zdjąć z ognia i cienkim strumieniem wlewać zaprawę żółtkową cały czas mieszając. Postawić na mały ogień ,ale nie gotować. Zupę dosmaczyć do smaku solą ,świeżo zmielonym pieprzem i cukrem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    przyznam,że nie jadłam ale wygląda bardzo apetycznie:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Ciekawy przepis. Jeszcze nigdy nie jadłam cytrynowej zupy. Jestem bardzo ciekawa jej smaku.
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    fajna, muszę wypróbować
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    fajna zupka
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    ciekawa
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Cytrynowej zupki to ja jeszcze nie jadłam, nie jest kwaśna ?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !