Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka kroimy w kosteczkę i podsmażamy na patelni tak żeby się zarumieniła. Następnie podsmażamy cebule i czosnek. W kubku z wrzącą wodą rozpuszczamy 2 kostki rosołowe po czym zalewamy patelnię na której mamy cebulę i czosnek, do tego wyciskamy sok z dwóch cytryn i dodajemy łyżkę mąki. Całość mieszamy i wsypujemy posiekaną natkę pietruszki. Kiedy mamy już gotowy sos wsypujemy do niego wcześniej podsmażonego kurczaka i doprowadzamy do wrzenia. Doprawiamy pieprzem kolorowym do smaku. Można podawać z ryżem lub pieczonymi ziemniaczkami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    kakiaa

    Smakowite, na pewno wypróbuję:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !