Sposób przygotowania

Fasolę dokładnie opłukać, obrać z końcówek.Pokroić na małe kawałki.Do garnka włożyć pokrojoną fasolkę i wlać tyle wody ,aby była prawie cała zakryta.Doprowadzić do wrzenia i posolić.Fasolę gotować do miękkości około 40 minut.Olej wlać na patelnię i rozgrzać .Wsypać bułkę tarta i zrumienić ją. Zrumienioną bułkę dodać do fasoli.Dodać koncentrat ,cukier i dokładnie wymieszać.Trzymać na ogniu jeszcze przez 10-15 minut cały czas mieszając.Fasolę włożyć do czystych słoików razem z sosem i zakręcić dekielkami. Słoiki pasteryzować przez około 10-15 minut.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    motomaniak

    lubie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mic

    aj zjadłbym ją z checią
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    dobra na zapas
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !