Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać i pokroić w drobną kosteczkę Marchew i korzeń pietruszki obrać i pokroić w kosteczkę.Opłukane warzywa przełożyć do garnka wlać półtora litra wody i zagotować.Do jarzynek dodać kucharka .Kurki dokładnie oczyść, podsmażyć na maśle przez kilka minut i dodać do gotujących się warzyw. Cebulę obrać ,posiekać i uprażyć na odrobinie oliwy-dodać do zupy.Gotować do miękkości warzyw.Zupę zabielić śmietanką wymieszaną z mąką. Na koniec doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.Dodać opłukaną i posiekaną natkę pietruszki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    ach te kurki...
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    extra
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    fajna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    apetyczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !