Sposób przygotowania

Sos: 6 łyżek madery, 1/4 szklanki bulionu z kostki KUCHAREK, sól, pieprz czarny mielony Prymat.
Mięso opłukać, osuszyć, zbić tłuczkiem, natrzeć każdy stek z obu stron pieprzem, jałowcem oraz solą i pozostawić na 2-3 godz. w lodówce. Następnie rozgrzać na patelni oliwę z masłem i smażyć steki z każdej strony na rumiano. Po zdjęciu z patelni, steki należy przechować w cieple, a na patelnię wlać maderę i bulion. Zagotować, doprawić pieprzem i solą. Steki podawać polane sosem z dodatkiem buraczków lub czerwonej kapusty

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    na dziko to powinny być z dziczyzny
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    może być i na dziko
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    dzik jest dziki:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    berys18

    może być smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !