Przepis i sposób przygotowania na: ZIELONY GROSZEK PO FRANCUSKU
Na całość wlać zimnej wody na wysokość ok. 2 cm.
Całość przykryć i gotować na wolnym ogniu ok. 15 minut.
Dołożyć masło i gotować do czasu aż groszek będzie miękki.
SMACZNEGO!!!
groszek zielony | 1 kilogram |
cebula | 6 sztuk |
sałata zielona | 1 sztuka |
cukier | 1,5 łyżeczki |
masło | ok. 5 łyżek |
marchew | 2 sztuki |
tymianek | - do smaku |
bazylia | - do smaku |
rozmaryn | - do smaku |
sól | - do smaku |
pieprz | - do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: