Sposób przygotowania

Fasolę opłukujemy, namaczamy na 12 godzin a następnie gotujemy do miękkości i mielimy w maszynce.Marchew, pietruszkę, seler obieramy, gotujemy i odcedzamy. Cebule obieramy, drobno siekamy i szklimy na oliwie. Dodajemy do marchwi, pietruszki i selera i mielimy w maszynce. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Kajzerkę namaczamy i odciskamy. Orzechy mielimy i mieszamy z fasolą. Wszystkie składniki przekładamy do miseczki, dodajemy posiekaną natkę pietruszki i majeranek, doprawiamy do smaku i wyrabiamy na jednolitą masę. Jeśli masa jest zbyt rzadka możemy dodać trochę bułki tartej.Formę do pieczenia natłuszczamy, posypujemy bułką tartą i przekładamy do niej masę. Pieczemy ok. 60 min w temp. 180 stopni C.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Stenka

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !