Sposób przygotowania

Filet zalewamy wodą( około 1,5 l)- gotujemy kilka minut, a następnie dodajemy obrane i pokrojone warzywa ( bez ziemniaków)- i kostki rosołowe- gdy mięso będzie miękkie wyciągamy je i studzimy.
Mięso mielimy za pomocą blendera- mieszamy z jajkiem i ulubionymi przyprawami- możemy dodać odrobinę bułki tartej by masa była bardziej zwarta.
Do warzyw dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i gotujemy,a kiedy będą prawie miękkie zagęszczamy zupę zasmażką z masłą i mąki,
Wsypujemy posiekaną zieleninę i wrzucamy ulepione z mięsa małe pulpeciki- chwilkę gotujemy.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    przejs

    na pewno pyszne!
  • 2
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    muszę taką zrobić:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    olivka

    pychotka
  • 0
    original
    Opublikowano

    olivka

    pychotka
  • 0
    original
    Opublikowano

    olivka

    pychotka
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !