Sposób przygotowania

Kabaczka dokładnie umyć,osuszyć i pokroić w kosteczkę.Przełożyć na sito i lekko trochę posolić aby puścił sok. Podsmażyć na oliwie aż się zeszkli. Do miski wbić jajka dodać mleko i przesianą mąkę.Ubić mikserem lub trzepaczką doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Masę jajeczną wlać na smażący się kabaczek i przez krótką chwilę mieszać. Potem nie mieszając trzymać na ogniu ,aż spód się zrumieni . Placek złożyć na pół ,a patelnię zdjąć z ognia .Omlet trzymać na patelni przez ok. 1 minutę ,aby masa ścięła się w środku.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    chętnie spróbuję!
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    fajny
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    fajny
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Cukiereczek13

    Świetny pomysł na omlet :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Za kabaczkiem to ja nie przepadam, nie smakuje mi

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !