Sposób przygotowania

Mięso zalać mlekiem i pozostawić na noc w lodówce. Następnie wyjąć, osuszyć, rozbić tłuczkiem, posypać solą, jałowcem i pokruszonymi listkami laurowymi. Na każdym zrazie ułożyć kawałek boczku oraz plaster cebuli, zwinąć ciasno i spiąć wykałaczką. Mięso obrumienić na maśle, przełożyć do rondla, podlać wodą z rozpuszczoną kostką
rosołową i dusić na małym ogniu 1:30 min. Gdy mięso będzie miękkie, sos zaprawić śmietaną z mąką. Podawać z kaszą ugotowaną na sypko lub kluskami kładzionymi.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    dzikie to powinny być chyba z dziczyzny?
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mariposas

    Robię podobnie tylko do środka dodaje jeszcze ogórka kiszonego
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Barbaro, ja myślę, że one są dzikie bo są z wołu o dzikim usposobieniu :>
  • 1
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    A do tego kasza gryczana - pycha
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    jak dzikie to muszą być fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    obiadek jak sie patrzy:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    puszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    pyszotka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !