Sposób przygotowania

Skrzydełka oczyścić, opłukać, posypać pieprzem, opanierować w panierce.
Ryż wsypać do żeliwnego lub żaroodpornego naczynia, zalać wodą z rozpuszczona kostką rosołową. Na ryż ułożyć opanierowane skrzydełka, dodać pokrojoną paprykę, posypać ziołami prowansalskimi. Zamknąć naczynie i wstawic do piekarnika, piec w temp.200 st. przez ok. 1 - 1,25 min.
Podczas pieczenia należy zajrzeć czy ryż nie jest zbyt suchy, jeśli tak - podlewamy jeszcze wodą, którą ryż wchonie.
Danie bardzo proste i smaczne.Polecam!

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    smaczne
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    przepyszna potrawa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !