Sposób przygotowania

ciasto

drożdże rozkruszyć z cukrem, odrobiną maki i mlekiem, margarynę posiekać z mąką, dodać sól, śmietanę, jajka, żółtka i wyrośnięte drożdże i dobrze zagnieść. Odstawić do wyrośnięcia

farsz, kurczaka, podsmażone na maśle pieczarki i obgotowaną kapustę przekręcić rzez maszynkę do mielenia mięsa, doprawić

wyrośnięte ciasto rozwałkować, wzdłuż górnego brzegu rozłożyć farsz, zawinąć w rulon jeden raz, resztę ciasta odciąć, rulon dobrze skleić, ułożyć polączeniem od spodu,
kroić na ukos w niewielkie kawałki

ułożyć na blasze, posmarować rozmąconym jajkiem, piec do zezłocenia w temp 180 stopni

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !