Sposób przygotowania

Obrać, umyć i ugotować ziemniaki. Zimniaki podczas gotowania solimy 1 łyżką soli.Ugotowane ostudzić i przekręcić przez maszynkę. Półtłusty ser również przekręcić przez maszynkę i dodać do ziemniaków. Usmażyć drobno posiekaną cebulę na złocisty kolor i dodać do twarogu i ziemniaków. Doprawić solą, pieprzem do smaku.
Ciasto:
Wyrabiamy z mąki, wody i oleju. Trzeba je naprawdę dobrze wyrobić. Rozwałkować i szklanką lub kubkiem formować koła do zawijania pierogów z farszem.
Pierogi gotujemy w wodzie 3 min od zagotowania i jak wypłyną na wierzch. Podawać z wody lub po ugotowaniu usmażone.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !