Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, pokroić w dowolnej wielkości słupki, usmażyć w głębokim oleju na złoto. Usmażone frytki odsączyć i posolić. Z mięsa zdjąć skórę, wyjąć kość, oprószyć solą czosnkową i przyprawą do kurczaka. Porcje mięsa usmażyć na oleju na rumiano z obu stron. Podawać z frytkami.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    super połączenie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    super połączenie
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    jak wspaniale frytki zarumienione
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    bardzo często robimy na obiad kurczaka z frytkami, bo wszyscy u mnie go lubią
  • 0
    56
    Opublikowano

    Sroczka

    To doskonałe połączenie, bardzo je lubię.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    MNiam, smaczne danie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !