Sposób przygotowania

* 2 pojedyncze piersi z kurczaka
* 1/2 średnia papryka czerwona
* 2 plastry sera (u mnie był salami)
* 100g boczniaki
* 3 gałązki natki pietruszki (posiekać)
* 2 łyzki sos chili czosnkowy
* 1/2 łyzeczki przyprawa do kurczaka
* sól,pieprz (wg.uznania)
* 1 jajko
* bułka tarta (do obtoczenia roladek)
* olej do smazenia

Piersi umyłam osuszyłam ręcznikiem papierowym. Następnie trzeba je rozbić najlepej przez folię żeby dziur nie porobić.Delikatnie,posolić,popieprzyć i dodać przyprawy do kurczaka. Paprykę umyć i pokroić w kostkę,a grzyby w paseczki. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju dodać grzyby paprykę,natkę,sos chili i poddusić do miękkości. Na rozbite filety ułożyć ser,na ser położyć farsz.Zawinąć porządnie jak na gołąbki. Następnie obtaczamy je w rozmąconym jajku a pózniej w bułce.Włozyć do lodówki na około 1 godzinę żeby nam się ładnie uleżały,wtedy nie potrzebujemy do spinania żadnych wykałaczek czy też bądż nici. Po tym czasie rozgrzać olej na patelni i smazyć roladki z każdej strony na złoty czy brązowy kolor to już wg. własnego uznania. Ale proszę pamietać na bardzo małym ogniu,żeby nam doszły w środku... Ja podałam z ziemniakami i sałatą

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ewa6274879

    świetny przepis - bardzo lubię grzyby z papryką :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Piękny, kolorowy farsz i delikatne mięsko. Takie jedzenie to prawdziwa przyjemność.
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    moje smaki,wielki plus:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Rarytas dla mięsożerców.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !