Sposób przygotowania

Drożdże rozpuścić w mleku ,wymieszać z cukrem i 1 łyżką mąki ,odstawić do podrośnięcia.Obie mąki wymieszać z solą ,dodać jajko i stopione masło oraz zaczyn drożdżowy,zagnieść gładkie ciasto i odstawić do wyrośnięcia.
Z wyrośniętego ciasta formować malutkie bułeczki ,każdą posmarować olejem i można dodatkowo posypać mąką ,wierzch bułeczek delikatnie ponacinać i odstawić do wyrośnięcia .
Piec około 20-30 min w temp.180st .

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Otwórz wreszcie cukiernię, a potem jej filię na Pomorzu, żeby wszyscy mogli skosztować tych pyszności. Co następne to lepsze. Z przyjemnością wpadałabym do Twojej cukierni.
  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Bardzo bym chciała otworzyć taka cukiernię ,ale to nie jest takie proste .
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Z takimi wypiekami o klientów nie musisz się martwić. Tylko ta cała reszta...
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszne i jak pięknie podane

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !