Sposób przygotowania

* 2 płaty miesa z indyka ( z piersi)
* 6-7 rózyczek kalafiora
* 1 ząbek czosnku
* 6 gałazek nać pietruszki (posiekać)
* 1 plaster ser feta (ok.2cm)
* 2 łyzki smietana 18%
* przyprawa do kurczaka (wg.uznania)
* papryka czerwona słodka też (wg.uznania)
* olej do smazenia około 1/2 szklanki
* sól,pieprz kolorowy (wg.uznania)
*
* Z tej porcji farszu wychodzi na 6 roladek :)


Mieso myjemy,osuszamy ręcznikiem papierowym. Rozbijamy na cieniutko przez folię żeby nie podziurawić. Posypujemy solą,pieprzem i przyprawą do kurczaka.Kalafior rozrywamy na różyczki ma być 6 lub 7 sztuk i gotujemy go w osolonej wodzie ok.10 minut. Przecedzamy na durszlak żeby sie odsączył.Czosnek obieramy i drobno siekamy.Odsączonego kalafiora i czosnek wkładamy do garnka i tłuczemy tłuczkiem do ziemniaków. Po czym przekładamy do małego garnka lub rondelka,dodajemy plaster fety,2 łyzki śmietany,posiekaną nać pietruszki (doprawiamy lekko) i wstawiamy na malutki gaz i dusimy do momentu aż sie nam ser roztopi (ciągle mieszając) Odstawiamy do wystygnięcia.Na każdy płat mięsa wykładamy porcję masy kalafiorowej porządnie zawijamy (mozna sobie pomóc wykałaczką-ja nie potrzebowałam) obsypujemy papryką w proszku żeby potem miały ładny kolorek,i wkładamy do lodówki na 1 godzinę żeby nam się uleżały.Rozgrzewamy olej na patelni i smażymy z obu stron na złoty kolorek (Uwaga !!! na małym ogniu zeby w środku doszły do siebie ) i gotowe . Podajemy z czym kto lubi ...

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    wygląda smacznie :)
  • 0
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izka192

    świetnie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Rarytas dla mięsożerców.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !