Sposób przygotowania

Fileta, nogi z kurczaka (całe), i marchewki ugotować w osolonej wodzie. Mięso wyciągnąć z rosołu, obrać ze skóry, pokroić na kawałki, odstawić. Ugotowaną marchewkę pociąć w kostkę i krążki. Groszek konserwowy odsączyć z wody. Natkę pietruszki posiekać drobno. Na spodzie niewielkich szklanek układać po trochu, natki, marchewki i groszku. Na to nakładać duże ilości mięsa do 3/4 wielkości szklanki. Przyprawić rosół, w którym gotowaliśmy mięsa z marchewką. Dodać do niego żelatynę. Zalać szklanki z mięsem. Odstawić na noc w zimne mięso do stężenia. Podawać polane octem.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    pyszności,uwielbiam choć dawno nie robiłam:(
  • 2
    original
    Opublikowano

    tomek18

    uwielbiam takie galaretki mięsne
  • 3
    original
    Opublikowano

    Kate131

    dawno nie jadłam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    mąż to uwielbia
  • 3
    original
    Opublikowano

    pioge7

    lubię takie :D
  • 1
    original
    Opublikowano

    owocówka

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Apetycznie wygl?da
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    bardzo lubie
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    moja mama to uwielbia, ja za tym nie przepadam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !