Sposób przygotowania

Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku, dodać po łyżce cukru i mąki, pozostawić do wyrośnięcia. Masło stopić, ochłodzić. Mąkę przesiać, dodać cukier, wlać zaczyn, wymieszać. Wyrabiać ciasto, dodając po jednym żółtku. Następnie wlać schłodzone masło, dodać, cynamon,przyprawę do piernika i posiekane migdały. Wyrabiać do chwili, aż będzie odstawało od dłoni. Nakryć ściereczką i pozostawić na 45 minut do wyrośnięcia. Po tym czasie formować bułeczki, układać na wysmarowanej tłuszczem blasze. Wierzch posmarować wodą. Piec ok. 40 minut.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Olaa

    super
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    bardzo apetyczne, jeszcze takich nie robiłam muszą wysmienicie pachnieć

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !