Sposób przygotowania

ziemniaki obrać i ugotować po wystygnięciu pokroić w plastry,paprykę opłukać i pokroić w paski,szalotki obrać i drobno posiekać,jajka rozkłócić z mlekiem,startym serem,natką pietruszki,solą i pieprzem,na wysokiej najlepiej żeliwnej patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć szalotkę z papryką,kiedy zmiękną dodać ziemniaki chwilę podgrzewać i następnie wszystko zalać masą jajeczną i smażyć aż fritata się zetnie pod spodem,wtedy patelnię wstawić do nagrzanego piekarnika do 180st.i piec ok.10min.aż wierzch się zetnie,podawać na gorąco pokrojoną w trójkąty,można także podawać na zimno jako chłodną przystawkę tylko trzeba pokroić w mniejsze kawałki.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszne danie !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    bardzo lubie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !