Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy, gotujemy do miękkości. Kilogram ugotowanych ziemniaków przeciskamy przez praskę lub mielimy w maszynce.Do wystudzonej masy ziemniaczanej dodajemy maki i wbijamy jajko. Ciasto dokładnie wyrabiamy, formujemy wałeczki i kroimy ukośnie na ok. 1 cm kluseczki. Wrzucamy do osolonego wrzątku i gotujemy do wypłynięcia. Kopytka możemy podawać od razu po ugotowaniu lub podsmażyć na patelni.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    matriasik

    Uwielbiam kopytka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    matriasik

    Uwielbiam kopytka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    dawno nie jadłem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !