Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizza z piwem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 5 szklanek
olej 0,5 szklanki
mleko 0,5 szklanki
woda gazowana 0,5 szklanki
piwo 0,5 szklanki
jajko 2 szt
drożdże 5 dag
cukier 1 szczypta
sól 1 szczypta
keczup łagodny 0,5 szklanki
bazylia 1 łyżka
tymianek 1 łyżka
papryka czerwona 1 strąk
papryka zielona 1 strąk
pieczarki 20 dag
oliwki zielone 10 szt
żółty ser 20 dag
masło 2 łyżeczki
salami 15 plastrów

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza z piwem

Mleko lekko podgrzewamy i rozrabiamy w nim drożdże i cukier.Gotową mieszaninę wlewamy do przesianej mąki.Następnie dodajemy olej,wodę gazowaną, piwo i jajka.Wszystko dokładnie wyrabiamy. Gotowe ciasto odstawiamy do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto przekładamy na blaszkę, smarujemy je keczupem wymieszanym z bazylią i tymiankiem. Pieczarki i paprykę oczyszczamy i kroimy na kawałki, podsmażamy na maśle. Gotowe warzywa, plastry salami i oliwki układamy na cieście i posypujemy startym żółtym serem. Pieczemy ok. 30 min w temp. 160 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halinka1011 18.09.2011 19:24
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak