Sposób przygotowania

1. Płatki owsiane zalej wodą, tak by je przykryła i gotuj na małym ogniu ok 8 min, mieszając od czasu do czasu, by się nie przypaliły. Odstaw do wystudzenia.
2. Przełoż je do miski, dodaj suszoną żurawinę, mąkę, cynamon, miód, wbij jajko i starannie wymieszaj składniki.
3. Na patelni rozgrzej olej. Łyżką nakładaj małe porcje masy i smaż na złoty kolor z obu stron.
4. Podawaj gorace, polane jogurtem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    fasola

    płatki owsiane i żurawina, myślę że smakują wyśmienicie
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    super pomysl
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pyszne placuszki
  • 2
    original
    Opublikowano

    m1monika

    smaczne :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !