Sposób przygotowania

Kabaczki obieramy i kroimy w plastry, solimy, żeby trochę zmiękły. Z mąki, jajka, mleka i wody gazowanej za pomocą trzepaczki robimy ciasto naleśnikowe, solimy do smaku.
Kabaczki puszczą wodę, suszymy je, moczymy w cieście i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    muszę zrobić...sezon kabaczkowo-cukiniowy w pełni :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Lubię takie placuszki:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Super pomysł na przyrządzenie kabaczka:)
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    takiego dania jeszcze nie próbowałam,ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wacław

    fajny przepis !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !