Sposób przygotowania

Chleb pokroić na kromki i usmażyć delikatnie na rozgrzanej patelni po obu jego stronach. Jeśli lubimy wersję z żółtym serem, wtedy plaster sera kładziemy na jedną stronę chlebka a drugą podpiekamy. Można też zamiast zapiekanek z patelni, użyć po prostu tostera, chodzi tu wyłączcie o ciepłe chrupiące kromki. Sos robimy z ketchupu i majonezu, mieszając go w jednej miseczce do jednolitej konsystencji. Teraz czas na sałatkę. Paprykę i pomidorka myjemy pod bieżącą wodą i kroimy w bardzo drobne kostki. Podobnie dzieje się z obraną cebulką, grzybkami i ogórkami konserwowymi. Po pokrojeniu całość dokładnie ze sobą wymieszać. Gotową sałatkę wykładamy łyżeczką na ciepły chlebek lub chlebek z serkiem żółtym i polewamy przyrządzonym sosem. Pycha! :)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    świetny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !