Sposób przygotowania

ziemniaki wyszorować i ugotować na półtwardo,polędwicę umyć i pokroić na kawałki,z pieczarek usunąć nóżki,papryki umyć i pokroić w kwadraty następnie naprzemian nadziewać na patyki aż do wyczerpania składników,w naczyniu wymieszać oliwę z sokiem z cytryny,rozmarynem i posmarować każdy szaszłyk następnie upiec na rozgrzanym grillu ok.15min.co jakiś czas smarując marynatą,można także upiec szaszłyki na patelni grillowej a następnie podpiec w piekarniku w temp.180st.ok.10min.na koniec oprószyć solą i świeżo zmielonym pieprzem udekorować cytryną i podawać z sosem jogurtowym.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    wyborna taka kolacja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !