Sposób przygotowania

Boczek natrzeć solą zmiękczającą mięso i pozostawić w lodówce przez 3 godziny. Oliwę z oliwek wymieszać obranym i przeciśniętym przez praskę czosnkiem, majerankiem, pieprzem czarnym grubomielonym oraz papryką słodką mieloną. Taką mieszanką natrzeć boczek, przykryć folią aluminiową i pozostawić w lodówce przez 24 godziny.

Pieczarki pokroić w ćwiartki, przełożyć na patelnię, posypać pieprzem i solą oraz skropić sokiem z cytryny. Podsmażyć.

Ser żółty pokroić w słupki.

Płat boczku rozwinąć. Przy brzegu ułożyć ćwiartki pieczarek, słupki sera i natkę pietruszki. Zrolować. Obwiązać ciasno nicią. Ułożyć na blasze i przykryć folią aluminiową. Piec przez 70 minut w temperaturze 190ºC. Pod koniec pieczenia zdjąć folię, aby wierzch się ładnie przyrumienił.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Bardzo,ale to nawet bardzo apetycznie wygląda.
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    GGABI

    pięknie się prezentuje
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Uwielbiam roladę z boczku!
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    To ja poproszę kawałek takiej rolady na śniadanie, bo wygląda bardzo apetycznie:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Uwielbiam taką roladę!
  • 1
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    smakowicie wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    super, uwielbiam takie dania!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Wyśmienita rolada.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !