Sposób przygotowania

Żeberka umyj, osusz, podziel na porcje. Cebulę oraz tymianek posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę. Pomarańczę umyj, obierz i pokrój je na półplasterki.
Glazura do żeberek: W wysokim naczyniu, na rozgrzanym maśle zeszklij cebulę i czosnek, dodaj dżem, przecier oraz tymianek. Po zagotowaniu zdejmij z ognia i odstaw pod przykryciem.
Żeberka przesmaż na złoto na oleju, oprósz solą i pieprzem, zanurz w glazurze. Wstaw na ok. godz. do lodówki lub najlepiej na całą noc.
Żeberka ułóż w brytfannie, poprzetykaj je plastrami pomarańczy, przykryj i piecz w nagrzanym do temp. 200 stopni piekarniku ok. 1,5 godz., smarując co jakiś czas resztą glazury.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    ciekawy przepis,takich żeberek nie jadłam,wypróbuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !