Sposób przygotowania

Kluski kładzione: 15 dag kaszy manny, 2 jajka, 1 łyżka masła, szczypta soli. Kminek wsypać do garnka, wlać ½ szklanki wody oraz mleko i gotować pod przykryciem na małym ogniu 40 - 60 min, a następnie wywar przecedzić i połączyć z rosołem. Przygotować kluski: do miseczki z kaszą wbijać jajka, dodać miękkie masło, doprawić solą i wyrobić drewnianą łyżką na gładką masę. Odstawić na 20 min. Zupę doprawić przyprawą KUCHAREK i zagotować, maczając łyżeczkę w gotującej się zupie, kłaść małe kluski. Gdy kluski wypłyną na powierzchnię, gotować 2 min. Śmietanę połączyć z żółtkami, starannie wymieszać i wlać do gorącej zupy. Doprawić pieprzem białym mielonym.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    może być
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię kminek i czeskie zupy kminkowe - ta też moze być smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    bami

    zupa kminkowa?! :O
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    ciekawe jaki smak
  • 0
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    absolutnie nie moje smaki:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    tez bardzo jestem ciekawa smaku
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    takiej jeszcze nie próbowałam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    fajny pomysł
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa/kalapurtka

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    fajne
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    bardzo lubię kuchnię czeską i zupę kminkową też robię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !