Sposób przygotowania

Z kapusty wyciąć twardy głąb i zdjąć brzydkie liście .W dużym garnku zagotować wodę i włożyć główkę kapusty. Blanszować we wrzątku przez kilka minut i wyjąć.Osączyć i zdjąć 8 pierwszych liści. Mięso zmielić dodać obraną,posiekaną i zeszkloną cebulę z czosnkiem.Wbić jajka dodać opłukana kaszę jaglaną ,wino,sól i pieprz.Wyrobić na jednolitą masę i podzielić na osiem porcji. Kurki oczyścić i krótko podsmażyć na odrobinie oliwy. Porcje mięsa spłaszczyć położyć po kilka kurek i uformować owalne klopsy.Na każdy liść położyć porcję mięsa i zawinąć w zgrabne gołąbki.Poukładać jeden przy drugim w garnku i zalać wodą z blanszowania kapusty.(ok. 1 litr) .Dusić przez ok. 30 minut aż zrobi się połowa płynu . Gołąbki przełożyć na talerz ,śmietanę wymieszać z mąką (zahartować z 1-2 łyżkami gorącego sosu) i zagęścić sos.W razie potrzeby dosmaczyć solą i pieprzem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    koniecznie muszę spróbować!
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    smacznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    alaaa

    pycha,,
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    fajny pomysł
  • 0
    img_2131687142106
    Opublikowano

    eeee

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    jakie pyszne gołąbeczki serwujesz mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !