Sposób przygotowania

Do nie dużego garnka wlewamy wodę , wkładamy pory najlepiej aby były małe i od razu pocięte w cienkie paski i blanszuje przez 3 minuty. Odcedzamy i odstawiamy aby pory odparowały , w tym czasie nastawiamy piekarnik na 200 st a na blaszce do pieczenia układamy rybę posypujemy przyprawą , sola , pieprzem oraz sokiem z cytryny , na każdego fileta nakładamy pory a na wierzch po 2 kawałki boczku , blaszkę z rybą wstawiamy do piekarnika i pieczemy do momentu aż ryba się zarumieni a boczek nabierze koloru brązowego i stanie sie chrupki , całość powinna potrwać ok 15 minut.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justyna/Dzastus

    ciekawy przepis.
  • 1
    original
    Opublikowano

    olivka

    apetyczny przepis, wypróbuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !