Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z wędzonym boczkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina 6 kotletów
boczek wędzony 12 plasterków
szałwia 12 listków
olej 2 łyżki
masło 2 łyżki
wino białe 50 ml
bułka 12 kromek
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z wędzonym boczkiem

1. Kotlety oczyść, opłucz i osusz papierowym ręcznikiem kuchennym. Każdy rozkrój na 2 płaty. Delikatnie rozbij tłuczkiem do mięsa.
2. Każdy płat mięsa oprósz z 2 stron solą i pieprzem. Ułóż po plasterku wędzonego boczku oraz po listku umytej i osuszonej szałwii. Zepnij.
3. Na patelni rozgrzej olej z masłem. Wkładaj mięso (boczkiem i szałwią do spodu). Krótko obsmaż. Przewróć na drugą stronę, podlej białym winem i opiekaj jeszcze ok 5 min. Plasterki bułki zrumień na suchej patelni. Polej powstałym na patelni sosem. Ułóż na nich kotlety z boczkiem i szałwią i natychmiast podawaj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anulka69 08.02.2017 07:28
ale smaczne
Diana Rusiłowicz 10.07.2016 01:08
Smaczna propozycja :)
Dorian 10.05.2014 21:10
apetycznie wygladaja
pawlito 16.04.2014 08:42
na pewno były pyszne
Jagódka77 04.04.2014 13:54
Fany pomysł na obiad, pyszne kotlety
caralajna 09.08.2013 07:56
ciekawe kotlety
Dorian 17.07.2013 07:53
pyszne miesko
fotoviderek 14.07.2013 08:52
Lubię takie :)
Wafelek2601 20.11.2012 18:16
Świetne kotleciki
ela16 08.11.2011 09:50
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak