Sposób przygotowania

Kiełbasę podwawelską obrać ze skóry i pokroić w plasterki, następnie każdy z plasterków przekroić na pół. Paprykę czerwoną umyć, osuszyć, przekroić na 4 części, usunąć gniazdo nasienne. Następnie każdą z części przekroić jeszcze na 3 części. Każdy z powstałych pasków podzielić na 5. Ziemniaki obrać, dokładnie umyć i pokroić w średniej grubości kostkę. Z główki kapusty poobrywać liście, umyć je pod wodą, osuszyć, bardzo cienko poszatkować. Do garnuszka wlać 300 ml wody i dodać do niej połowę puszki koncentratu pomidorowego, kucharek, bazylię, majeranek, tymianek, paprykę ostrą sól oraz pieprz. Rozgrzać olej na patelni, następnie delikatnie podsmażyć na nim kiełbaskę - do zarumienienia się. Dodać paprykę i smażyć razem przez około 5-7 minut, aż papryka straci kolory i z czerwonej zrobi się prawie pomarańczowa. Następnie dodać ziemniaki i kapustę. Całość zalać przygotowaną zalewą i wymieszać. Dodać liście laurowe. Przykryć. Tak przygotowane danie dusić przez około 17-20 minut. Smacznego :)

Komentarze

  • 3
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    musi być dobre
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    to jest danie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    super przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Wszystko w jednym:) Ale wygląda bardzo ładnie :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    piter

    lubię takie dania: prosto i smacznie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    super
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    ciekawie wygląda
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    ciekawie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !