Sposób przygotowania

Przygotowujemy ciasto: masło zagniatamy szybko z mąką, dwoma jajkami, wodą i szczyptą soli.Gotowe ciasto odkładamy do lodówki na 30 min. przygotowujemy farsz: pieczarki oczyszczamy i razem z boczkiem kroimy w kosteczkę. Na patelni roztapiamy łyżkę masła i wrzucamy boczek a następnie pieczarki i razem podsmażamy.Ciasto wyjmujemy z lodówki, rozwałkowujemy i wylepiamy nim / dno i boki/ formę o średnicy 22-25 cm. Ciasto nakłuwamy widelcem.Śmietanę, mleko, cztery jajka, sól i pieprz dokładnie mieszamy trzepaczką. Gotową masę jajeczno-śmietanową wylewamy na blaszkę wyłożoną ciastem.Dodajemy boczek z pieczarkami i całość posypujemy startym żółtym serem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C przez ok. 45 stopni C.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !