Sposób przygotowania

Paprykę myjemy, wydrążamy gniazda nasienne, kroimy w grube plastry. Cebulę szatkujemy (płakałam przy tym jak bóbr). Warzywa solimy, zostawiamy na 2 godziny, żeby puściły sok, który potem odlewamy.

Wodę, ocet, olej koncentrat i przyprawy łączymy, zagotowujemy.

Po zagotowaniu dodajemy cebulę i paprykę igotujemy jakieś 20 minut.

Wkładamy do słoików, dokładnie zakręcamy i odwracamy do góry dnem.

Nie trzeba pasteryzować!!

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    apetyczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    wypróbuję :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !