Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety de volaille

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

piersi z kurczaka z kością 1 sztuka
koperek 2 szczypty
pietruszka zielona 2 szczypty
masło 20 dag
olej do smażenia 100 ml
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
jajko 1
sos sojowy 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety de volaille

Kroki postępowania

1
Z piersi kurczaka pozbywam się wszelkich kości. Wycinam również polędwiczki i wszelkie niedoskonałości.
Smacznego.
Krok 1 - Kotlety de volaille foto
2
Tak przygotowane piersi kroję na pół nie przecinając ich na wylot. Lekko rozbijam tłuczkiem uważając, aby ich nie przedziurawić – troszkę mocniej rozbijam same brzegi, aby potem łatwiej było piersi szczelnie zwinąć.
Krok 2 - Kotlety de volaille foto
3
Rozbite piersi posypuję solą, kładę słupek masła oraz zieleninę – koperek wraz z pietruszką.
Krok 3 - Kotlety de volaille foto
4
Zwijam dokładnie łącząc końce, aby masło nam nie wypłynęło podczas smażenia.
Krok 4 - Kotlety de volaille foto
5
Jajko mieszam z papryką i sosem sojowym.
Krok 5 - Kotlety de volaille foto
6
Zawinięte kotlety maczam w jajku i dokładnie panieruje w bułce tartej.
Krok 6 - Kotlety de volaille foto
7
Tak przygotowane kotlety smażę wrzucam na rozgrzany olej rzepakowy.
Krok 7 - Kotlety de volaille foto
8
Smażę je na kolor mocno rumiany.
Krok 8 - Kotlety de volaille foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 22.07.2012 11:20
proste i dobre
edyta44 11.07.2012 18:27
pycha
mirosława4 21.04.2012 21:06
pyszne aż chce się jeść:)
kasienka23 20.04.2012 22:00
mmmm aż ślinka cieknie :)
justynab1903 23.02.2012 12:24
uwielbiam soczyste mięsko z kurczaka
Karol P 27.12.2011 22:59
są pyszne takie soczyste
BernadettaP 20.12.2011 07:42
dobre :)
IZABELA29 15.11.2011 11:40
smaczne jak zawsze
Agnieszka_B 10.09.2011 22:47
Uwielbiam, uwielbiam, uwielbiam.... I mogłabym jeść bez końca:)
Weronika_eM 10.09.2011 22:01
uwielbiam takie mięsko
agnieszka137 10.09.2011 21:41
super smaczne!!!
Jolanta_P-S 10.09.2011 20:04
świetny pomysł z tym koperkiem w środku
sylwia / sytofala 10.09.2011 19:57
smakowitości jak jeszcze masełko pryska pod niego to niebo w gębie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak