Sposób przygotowania

Wołowinę umyć, osuszyć, pokroić na cienkie plastry. Rozbić tłuczkiem, pociąć w paski. Paprykę oczyścić z pestek, umyć i pokroić na cienkie paseczki. Miętę opłukać, osuszyć, rozdrobnić. Na patelni rozgrzać olej, smażyć na nim cebulki ok 3 min, dodać paski wołowiny, wlać sos sojowy, dodać paprykę, dusić 10 min (można podlać odrobiną wody). Na końcu dodać miętę, wymieszać. Kuskus przygotować wg przepisu na opakowaniu, podawać z mięsem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Anna152

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    "Rumsztyk z miętą"- brzmi smacznie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    fotoviderek

    Lubię takie mięsko :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !