Sposób przygotowania

W szynce ok1.30 kg wycinamy kieszeń. Siekamy cebulę, czosnek, papryke chili-przesmażamy na oleju ze szpinakiem i natką pietruszki. Wykładamy do miski dodajemy jajko i łyżkę startego parmezanu. Składniki farszu mieszamy, doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatałową. Dodoajemy ser Feta w kostkach. 1/3 farszu odkładamy, resztą nadziewamy mięso. Kieszeń zapinamy wykałaczkami. Szynkę układamy na brytfannie, polewamy 3 łyżkami oliwy i pieczemy 1.5 godziny w piekarniku o tem. 200` Wczasie pieczenia polewamy szynke powstałym sosem. Do reszty farszu dodajemy łyżkę tartej bułki. Pieczeń wyjmujemy z piekarnika i jej wierzch obkładamy odłożoną częścią farszu, lekko dociskając. Wstawiamy jeszcze na ok 15 minut do piekarnika. Podajemu z ziemniakami

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !