Sposób przygotowania

Warzywa i kiełbaskę kroimy w plastry i przyprawiamy do smaku,dodajemy pokrojony boczek i trochę smalcu. Kociołek wykładamy liśćmi kapusty,jeśli mamy to na dno kładziemy skórę od boczku. Wrzucamy wszystkie składniki i przykrywamy liśćmi kapusty. Pieczemy na małym ognisku ponad godzinę. Pyyyyszne! :)

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    łooo moje ulubione! uwielbiam dania z kociołka smakują zupełnie inaczej!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justa32

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    coś rewelacyjnego, ziemniaczki takie są aromatyczne i przepyszne!
  • 1
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Pyszne!
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    dostałam z okazji ślubu taki sam kociołek i nie mam pojęcia, jak się go obsługuje :( z niecierpliwością czekam na koniec zimy, żeby zrobić ognisko i eksperymentować :) a jak czyści się taki kociołek? ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika111

    Najcz??ciej na noc zalewam wod? z plynem do naczy?. Robi? tak dlatego,?e lubimy,gdy potrawa si? z czasem troch? przypali. Myje si? bez problemu zwyk?? szmatk?. :) Polecam potrawy z kocio?ka!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Marta1986

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    mój kociołek niestety nie ma żądnego stojaka, nóżek, a widzę, że ten ma jakieś - dorabiałaś sama czy dokupiłaś gdzieś? z góry dzięki :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    safcia

    o matulku jaki super pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !