Sposób przygotowania

Móżdżek moczyć w wodzie 15 minut, a następnie obrać z błony, zalać wrzącą wodą z dodatkiem soli i octu, gotować 5 minut, odcedzić i pokroić w kostkę.
Cebulę zeszklić na maśle, dodać móżdżek i wybite wcześniej jajka. Gdy zaczną się ścinać dodać posiekany szczypiorek oraz pokrojonego w kostkę pomidora. Całość doprawić do smaku solą, pieprzem i podawać z chrupiącymi tostami.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    Bardzo lubię móżdżek, muszę wypróbować takie połączenie składników.Myślę ,że jest bardzo smaczna jajecznica.
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    ciekawe jak smakuje móżdżek?
  • 6
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Ciekawy przepis.
  • 4
    original
    Opublikowano

    berys18

    w zyciu nie jadłam móżdżku i nie wiem czy sie odważę
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika148

    moj maz twierdzi ze ten przepis jest najlepszy :D:D:D: przez ten mozdzek :))))
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    nie wezmę do ust móżdżku:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    nie jadam odrobów
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    podrobów:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    milenka2

    ja bym nie przełknęła móżdżku ale jak ktoś lubi to przepis może być całkiem ok
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam
  • 3
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    nigdy nie jadłam
  • 3
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    nigdy nie jadłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !