Sposób przygotowania

Mięso umyć osuszyć i pokroić na małe kawałki .Posolić , popieprzyć świeżo zmielonym pieprzem i dokładnie obtoczyć w mące.Wrzucić na rozgrzaną oliwę i smażyć na rumiano.Dodać obrane i pokrojone warzywa(cebula w piórka,marchew w talarki)- smażyć przez ok. 2 minuty .Posypać mięso paprykami i smażyć przez minutę. Podlać gorącą wodą lub bulionem (2-3 szklanki) i dusić do miękkości .Na koniec w razie potrzeby dosmaczyć solą i pieprzem świeżo zmielonym. Ziemniaki przepuścić przez praskę dodać rozmącone jajko ,mąkę, estragon i sól. Zagnieść ręką masę ziemniaczaną i uformować cztery wałki. Położyć na większej desce wysypanej mąką i lekko spłaszczyć . Pokroić ze skosu na ok. 2 cm kawałki.Gotować w osolonym wrzątku przez 3-5 minut (to zależy jakiej grubości są kluski). Ugotowane kluski na durszlaku przelać zimna wodą .Danie na talerzu posypać posiekaną natka pietruszki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    smakowite :o)
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    wspaniały obiadek
  • 3
    original
    Opublikowano

    alaaa

    takie obiadki to ja lubię
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    pyszny obiad
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    też bym chciała na taki obiadek się załapać

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !