Sposób przygotowania

Żeberka umyć i włożyć do garnka .Wlać ok. 1,5 -2 litry wody,wstawić na ogień i zagotować .Posolić 1 płaską łyżką soli i gotować, aż mięso będzie miękkie.Fasolę i marchew włożyć do garnka razem z zalewą(u mnie są słoiki o pojemności 3/4 litra).Dodać obrane, pokrojone ziemniaki w kosteczkę i gotować do miękkości.Do zupy dodać śmietankę ( wcześniej ją zahartować kilkoma łyżkami gorącej zupy) i posiekaną zieleninę .

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    pycha
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !