Sposób przygotowania

Mięso myjemy osuszamy i kroimy na kotlety.W salaterce mieszamy drobno posiekane orzechy włoskie imbir przeciśnięty przez praskę czosnek 4 łyżki soku z cytryny łyżkę oliwy z oliwek i szczyptę soli.Mięso nacieramy marynatą i odstawiamy na godzinę a następnie pieczemy z obu stron na grillu.Teraz robimy sos-do małego rondelka wlewamy łyżkę oleju z orzechów arachidowych wkładamy zmielone orzeszki arachidowe,drobno pokrojoną małą papryczkę chilli i drobno pokrojoną cebulę,dolewamy odrobinę gorącej wody i smażymy mieszając aby powstał gęsty sos.Po odstawieniu z ognia dodajemy dwie łyżki sosu sojowego i cztery łyżki soku z cytryny.Dobrze mieszamy i podajemy do jagnięciny.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !