Sposób przygotowania

Z mąki jajek i ciepłej wody wyrabiamy ciasto,następnie robimy farsz mieszając surowe mięso i ugotowaną w rosole i roztartą cebulę może być również duszona oraz sól i pieprz i majeranek.Ciasto wałkujemy wycinamy kółka nakładamy farsz i dokładnie zlepiamy brzegi.W trakcie gotowania pierożków farsz zwiększy swoją objętość więc nie powinno być go zbyt dużo.Kołduny wkładamy do gorącego rosołu i po kilku minutach kiedy wypłyną wyjmujemy łyżką cedzakową.Można je podawać z rosołem lub polane sosem śmietanowym.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Pysznie brzmi.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    Pyszne również z czerwonym barszczykiem.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !