Sposób przygotowania

Drożdże ucieramy z łyżką cukru dodajemy łyżkę mąki i mleka odstawiamy do wyrośnięcia. Mąkę przesiewamy dodajemy mleko , sól i drożdże. Oraz olej. Wyrabiamy ciasto i odstawiamy na 30 minut przykryte ścierką. Pieczarki myjemy, ścieramy na tartce. Cebule kroimy w kostkę, podsmażamy cebulę dodajemy pieczarki. doprawiamy do smaku dusimy do miekości. Farsz studzimy. Ciasto wałkujemy, wycinamy dość spore trójkąty. na każdym układamy łyżkę farszu i zwijamy. Rogaliki smarujemy rozmąconym jajkiem i pieczemy 35 minut 180 stopniach.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    pyszne takie bułeczki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !