Sposób przygotowania

Ryby odsaczamy, przyprawiamy sola, pieprzem najlepiej białym, oraz cytrynowym i sokiem z cytryny. Odstawiamy zeby przeszły smakiem przypraw. Z maki, wody, jajka, ciut soli mieszamy ciasto, Odstawiamy na jakies 30 minut zeby ładnie \"odpoczeło\".
W duzym rondlu rozgrzewamy olej tyle zeby ryby mogly sie smażyc w głebokim oleju. Ryba do ciasta i na tłuszcz, jakies 4-6 minut smazenia i jest gotowa. Odasaczamy na papierowym reczniku.

Szpinak podmażny na maśle z dodatkiem czosnku, soli, pieprzu i chlustu białego pólwytrawnego wina.

Robimy sos. Cebule w kostke, czosnek przeciskamy, wrzucamy na olej i szklimy. Uwaga zeby sie nei przypaliło bo wtewdy sos bedzie gorzki. Dodajemy koncetrat i pomidory, wino, mieszamy, chwile dusimy. Przyprawiamy sola, pieprzem, paprykami i cytryną. Odstawiamy z ognia. Nastepnie malakserem wszystko mietolimy na głądka mase (jelsi ktos woli mneij przemielony zeby czusc bylo kawalki cebuli to prosze bardzo).Sos zmieni kolor na jaśniejszy. Mozna posypac go zieleninka. I doprawic wg walsnego gustu jesli jest taka potrzeba.

Na dno formy do zapiekania wysmarowanej masłem kładziemy szpinak, na to dorsza usmażonego w ciescie. Na to warstwa sosu pomidorowo-winnego i warstwa sera edamskiego startego. Wstawiamy do piekarnika na 180 do czasu az ser sie stopi. Gotowe

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    wygląda świetnie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    rewelacyjne
  • 1
    original
    Opublikowano

    danusia19671

    smaczniutkie
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    moja ulubiona rybka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !