Sposób przygotowania

Nie da się ugotować dobrej zupy bez dobrego bulionu. Ja raz na jakiś czas gotuję duży gar, chłodzę i mrożę porcje na pojedyncze zupy.

Bouqet garni możemy wzbogacić nacią selera, koperkiem.
Zaczynamy od dokładnego umycia i oczyszczenia mięsa i warzyw. Mięso i warzywa zalewamy zimną wodą, dorzucamy przyprawy (bez soli). Gotujemy bardzo powoli na małym ogniu.

Gdy wszystkie składniki są miękkie przecedzamy. Tak przygotowany bulion jest świetną bazą do zup, sosów, sam w sobie też jest smaczny. Z mięsa i warzyw można zrobić farsz do pierogów, krokietów, knedli.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    bardzo smacznie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !