Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kebab z mięsa drobiowego

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 300 g
olej wg uznania
przyprawa do kebaba wg uznania
pomidor 1 szt
cebula 1 szt
sałata wg uznania
Na sos:
jogurt naturalny 1 op
czosnek 1 ząbek
koperek świeży wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Kebab z mięsa drobiowego

Mięso z fileta kurczaka pokroić w paski, wymieszać z 2 łyżkami oleju i ok 1/3 opakowania przyprawy. Odstawić na 10 min do lodówki. Usmażyć na dobrze rozgrzanym oleju, co jakiś czas mieszając. Przygotować sos czosnkowy: jogurt wymieszać z posiekanym drobniutko czosnkiem i koperkiem. Chlebek pita podgrzać i przekroić na pół. Każdą połówkę chlebka napełnić mięsem, pokrojonym pomidorem, cebulą i sałatą. Podawać z sosem czosnkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 04.01.2014 13:15
fajny przepis, muszę wypróbować
Ewelina38 24.11.2013 15:02
uwielbiam kebab, a taki domowy jest rewelacyjny - sama przyjemność jedzenia :)
Poison1988 08.12.2012 20:02
domowy najlepszy :)
pierniczkowo 23.10.2012 12:55
taki domowy kebab smakuje najlepiej:)
Norgiusz 20.05.2012 07:20
mniam mniam
zdzislawa2 12.04.2012 13:25
ekstra
Anna152 12.04.2012 07:35
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak